Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre brugerne den bedst mulige oplevelse. Hvis du fortsætter med at surfe, går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies. Læs mere om cookies eller hvordan du kan ændre denne indstilling i vores cookiesbekendtgørelse.



Sejlbåd


Hvilke dokumenter er nødvendige for at kunne sejle i spansk farvand?

I Spanien skal man have et bådførercertifikat for at kunne sejle et lystfartøj (sejlskibe over 5 meter og motorbåde over 4 meter med en motorkraft på over 11,3 kilowatt). Det er ligeledes nødvendigt at have et bådførercertifikat til sejlads med en hvilken som helst type vandscooter (med undtagelse af dem der lejes og bruges inden for et bestemt område). Borgere fra lande, der ikke er medlemmer af Den Europæiske Union, kan blive opkrævet et bådførercertifikat, der skal ansøges om på konsulatet.

Hvis man sejler i sin egen båd, skal man ved ankomst til havnen fremvise den nødvendige dokumentation som, i overensstemmelse med registreringslandet og flagstaten, beviser bådens ejerskab, samt den obligatoriske forsikring. Forsikringen skal mindst dække 150.000 euro for skader tilføjet tredjemand. Hvis myndighederne får kendskab til eksistensen af elementer om bord på båden, som er til fare for miljøet eller for sikkerheden til søs, kan de forhindre at der kastes anker eller at båden anløber eller forlader en havn.

Hvis man vil leje en båd, og man ikke har taget sit bådførercertifikat i Spanien, skal man kunne fremvise en tilladelse fra de lokale kompetente myndigheder, hvoraf det fremgår, at kompetencerne er de samme som på det udenlandske certifikat. Denne tilladelse kan fås ved personlig henvendelse eller gennem udlejningsfirmaet. Det går som regel meget hurtigt, da de spanske myndigheder har en liste over ligestillede kvalifikationsbeviser. Bådens dokumentation udleveres af udlejningsfirmaet.

Fartøjer der sejler på dynamisk opdrift eller ved høje hastigheder er underlagt en speciel kontrol: de skal kommunikere deres sejlplaner, være udstyret med et EAV-skilt, som er synligt fra luften, samt anløbe specifikke steder.

Da betingelserne kan variere fra land til land, anbefales det at kontakte Spaniens konsulat eller ambassade for at få de gældende betingelser bekræftet, inden rejsen påbegyndes.

Til toppen